Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ironman

 

Aki egyszer is kacérkodott már a maratoni táv teljesítésének gondolatával és szeret úszni, illetve tud biciklizni, az nem tagadhatja, hogy megfordult a fejében hogy ironman legyen. Ugyanakkor kevesen jutnak tovább a kacér gondolatoknál, hisz aki vasember akar lenni annak a 3800 m úszás és 180 km kerékpározás után még egy teljes maratoni távot (42195 m) kell futnia, ami igazán emberpróbáló feladat.

 

Tekintettel arra, hogy a honlap olvasóit túlnyomórészt amatőr sportolók, vagy még inkább sportolni vágyó személyek alkotják, ezért talán az ironman teljesítésénél még riasztóbb az arra történő felkészülés időigénye, ami keveseknek áll rendelkezésére.

 

Ezért alkottunk meg a következő fogalmakat:

 

Bronz fokozatú hangember

Ezüst fokozatú hangember

Arany fokozatú hangember

Gyémánt fokozatú hangember

 

Elsőre talán megmosolyogtató (nem titkolt cél ez sem), mégis komoly teljesítményeket takarnak, hiszen:

 

Bronzfokú hangembernek az a sportoló mondhatja magát, aki életében leúszott legalább 3800 métert, letekert 180 km-t és lefutott 42195 m-t, úgy hogy az egyes sportágakban az említett távokat nem több, mint négy részletben érte el.

Pl.: futás: egy félmaraton (21,1 km) egy 10 km és két 5 km-es verseny, kerékpározás: egy 100 km-es és egy 80 km-es verseny, úszás: egy Balaton átúszás (5,2 km)

 

Ezüstfokú hangembernek mondhatja magát az a sportoló, aki életében leúszott legalább 3800 métert, letekert 180 km-t és lefutott 42195 m-t, úgy hogy az egyes sportágakban az említett távokat nem több mint két részletben érte el.

Pl.: futás: két félmaraton (21,1 km), kerékpározás: egy 100 km-es és egy 80 km-es verseny, úszás: két 2 km-es strandátúszás

 

Aranyfokú hangembernek (az aranyember már foglalt J) mondhatja magát az a sportoló, aki életében leúszott legalább 3800 métert, letekert 180 km-t és lefutott 42195 m-t, úgy hogy az egyes sportágakban az említett távokat nem több mint egy részletben érte el.

Pl.: futás: egy maraton teljesítése (42,195 km), kerékpározás: 180 km, úszás: 3,8 km.

 

Hogy ezek után mi lehet a Gyémántfokú hangember?

Az kapja meg ezt a minősítést, aki az Aranyfokú hangember elvárásoknak megfelelő teljesítményt egy éven belül abszolválni tudja.

 

Ezzel a „szabályrendszerrel” próbáljuk egy kicsit közelebb hozni az eddig elérhetetlennek tűnő távlatokat.

 

A sportszergyártó is megmondta: Lehetetlen nem létezik.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.